Bizler Kayseri’yi çok sevdik

Bizler Kayseri’yi çok sevdik

Kızılay Kayseri Şube Başkanımız Cafer Beydilli kardeş şehrimiz Mostar’dan gelen öğretmenlerimiz Majla Fisic ve Melika Jelova ile birlikte TV Kayseri’nin “Kayseri Konuşuyor” adlı programına konuk oldular.

Şube Başkanımız Cafer Beydilli katılmış olduğu programda proje hakkında bilgiler verdi.

Beydilli “24 Temmuz – 8 Ağustos arasında gerçekleşen iki haftalık projeye Kızılay olarak öncülük ettik. Bu projenin başlangıcı Türk Kızılay Kayseri Şubesi paydaşları ise Yunus Emre Enstitüsü, Erciyes Üniversitesi, ERSEM, Büyükşehir Belediyesidir. Bu programda yer alan bütün kurumlarımıza birimlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Beydilli sözlerine “ERSEM’de Türkçe eğitim alan öğrencilerimizin aynı zamanda Kayseri’nin kültürünü tanımalarını , ibadet yerleri ve tarihi yapıları görmelerini, resmi kurumları hakkında bilgi almalarını  istedik” diye devam etti.

Programda kendilerini tanıtan okutmanlar Kayseri’yi çok sevdiklerini ve Kayseri’nin tarihi aynı zamanda modern bir şehir olduğunu söyledi.

Kayseri’yi sevmelerinin yanı sıra Kayseri’nin yemeklerini beğendiklerini ifade eden Melika Jelova; “Mutfağımız aslında benziyor ama siz baharatı çok seviyorsunuz yemekler bize baharatlı geliyor zamanla alışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Gezdikleri yerler hakkında görüş bildiren okutmanlar “Kayseri’nin hayvanat bahçesi çok büyük hiç bu kadar çok hayvan görmedik. Zürafa çok dikkat çekiciydi. Öğrencilerimizden birkaçı yılanla fotoğraf çekindi.  Erciyes dağı ve Kapadokya rüya gibiydi en güzel zamanı oralarda geçirdik. Talas çok etkileyici bir yer Rota Talas ile tur yaptık çok hayran kaldık. Bizler burada olmaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Enstitüsünde görev yapan okutman Majla Fisic; “Çocuklar hallerinden gayet memnun ve mutlu burayı çok sevdiler Amerikan Kolejine hayran kaldılar bizler Kızılay’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.