Gezi Rehberi

KAYSERİ'DE GEZİLECEK YERLER

KAYSERİ'NİN SİMGELERİ

Kayseri Kalesi

Kayseri Kalesi

KAYSERİ KALESİ: Kayseri Kalesi'ne ait ilk bilgiye M.S. 3 yüzyılda rastlanmaktadır. Romalılar, Bizanslılar, Danişmentliler, Selçuklular, Dulkadiroğulları, Karamaoğulları ve Osmanlılar Kayseri Kalesi'nin tamir ve tadil etmişlerdir. Günümüzde Kayseri Büyükşehir Belediyesi' nin 2013-2019 yıllarında 6 yıl süren restore çalışmaları sonucunda şu anki haline kavuştu

Saat Kulesi

Saat Kulesi

KAYSERİ SAAT KULESİ: Cumhuriyet Meydanında bulunan Saat Kulesi 1909 yılında yapılmıştır. Kuleye bitişik olarak yapılan oda zamanında muvakkithane (güneşe bakılarak namaz vakitlerini belirten yer) olarak kullanılmıştır. Kulenin dört tarafında birer adet saat bulunmaktadır. Milli Mücadele döneminde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Kayseri Şubesi olarak kullanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Kayseri’ye geldiğinde burada Kayseri halkına hitap etmiştir.

OK BURCU: Kale surlarından kalan bir parça olan Ok Burcu,  Anadolu Selçuklu Devleti Sultanı I. Alâeddin Keykubad tarafından 1224 tarihinde inşa ettirilmiştir. Orijinali iki katlı olan burcun ikinci katı günümüze ulaşamamıştır. Restorasyonu 2005 yılında gerçekleştirilmiştir. Burç, günümüzde Kızılay Kayseri Şubesi İletişim Merkezi olarak kullanmaktadır.

Seyit Burhaneddin Mezarlığı ve Türbesi

Seyit Burhaneddin Mezarlığı ve Türbesi

SEYİD BURHANEDDİN MEZARLIĞI VE TÜRBESİ: Seyid Burhanettin hazretleri, Mevlana Hz'e dönüşmüş, burada bir yıl kalıp Kayseri'ye geri dönmüştür. Mevlana Hz. daha sonra Kayseri'ye hocasından ders almaya devam edecek. Seyid Burhanettin hazretleri, Hz. Mevlana'ya 9 sene hocalık yaptı. Seyid Burhanettin türbesi 19. yüzyıl sonlarına doğru II. Abdülhamit'in istekleri yapıldı .

ÖNEMLİ CADDE VE SOKAKLARIMIZ

Cumhuriyet Meydanı

Cumhuriyet Meydanı

CUMHURİYET MEYDANI: Cumhuriyet Meydanı, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerine ait yapılar barındırır. Meydan içerisinde Kayseri Kalesi, Sahabiye Medresesi, Hunat Hatun Medresesi, Hunat Hatun Camii Bürüngüz Camii ve Kapalı Çarşı bulunur.

Osmanlı Sokağı

Osmanlı Sokağı

OSMANLI SOKAĞI: Rum, Ermeni ve Türklerin birlikte yaşadığı ilçemiz olan Talas' da bulunan 67 evin restorasyonuyla Kayseri' ye kazandırılmıştır. İçerisinde bulunan el sanatları, gümüş ve hediyelik eşya atölyelerinde gezerek veya buradaki kafe ve restoranlarda oturarak vakit geçirebilirsiniz.

Kayseri Mahallesi

Kayseri Mahallesi

KAYSERİ MAHALLESİ: Geleneksel Kayseri evlerinin 25' inin restorasyonuyla oluşturulan Kayseri Mahallesi, hayatın yeniden canlandırılması ve Kayseri geleneğinin korunması doğrultusunda yapılandırılmıştır. İçinde bulunan Kültür Yolu sayesinde vatandaşların uğrak yeri olmuştur.

MÜZELER

Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.

Detaylı Bilgi